Vecka 26!

Magen börjar bli stor nu och är ofta ivägen när jag sitter ner, den trycker på både uppåt och neråt och jag har svårt att hitta en skön ställning.

Lilla bäbisen bökar på mest hela tiden och det är jättemysigt, rätt var det är så kittlar det till enormt mycket inne i magen :)

 

 

 

Nu börjar det gå riktigt fort och jag börjar få lite panik över allt som vi ska handla innan lillen kommer.

Det allra viktigaste är iallafall inhandlat, barnvagn, spjälsäng och babyskydd! :D

Påskhelgen!

Helgen har varit helt underbar, vädret har varit på topp och vi har fått jättemycket gjort! :)

I fredags var vi och åt middag hos Sandra och Helena som jag redan har berättat om.

 

I lördags var vi ute hela dagen och grejjade, Mats bytte däck på bilen och mamma och Kjell kom förbi en sväng. Barnen fick påskägg och vi bjöd på kaffe, det var skitkul med ett oväntat besök bara sådär :D

 

Igår for jag och barnen iväg till lekparken nedanför Amandas dagis tillsammans med Zandra och Liam, sedan köpte vi med oss lite gott fika och for hem till oss. Vi satt ute i solen och fikade och sedan gick vi in så Liam fick krypa av sig lite.. Gud så stor han har blivit! Tiden går så fort.. hoppas första året med bäbisen går i snigelfart så jag hinner njuta massor!

 

Idag klev vi upp tidigt och gjorde oss klara för en tripp neröver.. Vi stannade till hos pappa och farmor, sedan på IKEA och till sist var vi till Malin och hämtade Vilda. Tror Malin kommer tycka att det är jättetomt men hon får gärna komma hit och hälsa på.

Pontus och Vilda går bara omkring och spanar in varandra och fräser lite än så länge. Hoppas dom snart hittar tillbaka till varandra och blir bästa kompisar :D

 

Nu ska jag kika in lite bloggar och ta det lugnt ett tag!

Trevlig middag!

Vi for till Sandra och Helena ändå eftersom Nora var så pass pigg :)

Vi blev bjudna på jättegod middag och fika! Är proppmätt men jag kan nog få i mig några godisar innan jag går och lägger mig ;)

Lång långfredag!

Det kommer att bli en lång dag idag, har plockat undan en massa här på morgonkvisten. Tanken var att vi skulle storstäda idag och sedan åka till Sandra och Helena på middag.

Men planerna har ändrats, Mats sover fortfarande så städningen har vi liksom inte kommit igång med än.

Han blev uppe ett tag inatt och precis när han höll på att somna så vaknade Nora och ville kräkas.

Eftersom han var lite groggy så fick jag ta över så vi har sovit på soffan inatt. Som tur va så kräktes hon inge mer. Vet inte alls vad det var :(

 

Barna sitter i soffan nu och tittar på Pippi på rymmen, äntligen så visar dom riktiga Pippi och inte en massa tecknat! :D

 

Ska fixa lite med tvätten nu och försöka få liv i Mats!

 

Ha en trevlig påsk! :)

Vecka 25!

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

 

Magen känns inte lika stor längre eller så är det för att jag inte har hunnit äta så mycket idag så att jag inte har svällt upp det där lilla extra! :)

Önskelista

Jag fyller ju år om ca 2 veckor och har börjat fila på en önskelista.. :)

  • Vågtång och locktång
  • Amningskudde
  • Micro
  • Presentkort
  • Olja/lotion till magen
  • Hudvårdsprylar
  • ... återkommer :)

Påsk känsla!

Amanda hade påskfest idag på dagis så hon fick vara påskkärring :)

Riktigt söt blev hon faktiskt!

 

Och för första gången sedan jag flyttade hemifrån så har jag påskris på bordet hemma! :D

Visst har jag och barnen pyntat fint? ;)

Pontus tycker det är kul iallafall och det flyger fjäderdun överallt!

En underbar dag!

Igår var jag på fest, var ganska kul trots att jag var nykter! Bra musik, några trevliga människor och massa prat :)

Kom hem vid kvart över 1 och var hyffsat trött eftersom jag hade jobbat under dagen också. Jag och älsklingen beställde en pizza och sedan somnade vi ganska snabbt.

 

Barnen sov hos farmor så vi fick en rejäl sovmorgon, sov lite för länge faktiskt. Hade nog förväntat mig att Marie skulle ringa och väcka oss men det gjorde hon ju inte...

Vi vaknade första gången vid 10 och skulle bara vila en liten stund till men vi vaknade kvart över 12!!

Fick smått panik och studsade upp ur sängen med min stora kropp. Sedan dess har vi hållt igång, vi har varit ute hela dagen och grejjat. Tagit fram lite utemöbler, barnen har cyklat och jag har städat bilen alldeles själv! Det har aldrig hänt förut så jag är jättestolt :D

Vilket underbart väder det har varit idag, nu är våren här på riktigt!

 

Hela familjen har duschat och sitter i pyamas (förutom Mats, han har vanliga kläder) och myser framför tv:n och datorerna :)

Jag har även kletat på mig en ansiktsmask som jag fick i julklapp, hur skön som helst.. den är varm och inte ett dugg stel!

 

Ska kika runt lite på datorn nu och sedan ska jag invänta att Big Brother börjar.. Ha en trevlig kväll!

MVC besök

Imorse var jag och älsklingen på det första riktiga besöket på MVC, som vanligt så var våran barnmorska hur trevlig som helst.

Alla mina värden var kanonbra så det kändes jätteskönt! :)

Nu börjar det kännas mer verkligt på något sätt, besöken blir ganska täta och tiden kommer att rusa iväg.. Bara 17 veckor kvar nu!

 

Vi fick lyssna på lillens hjärta också, och det slog så fint.

147 slag/minut, fick direkt en känsla av det är en liten tjej nu. Både Nora och Amanda hade höga hjärtljud.

H*n vaknade till direkt också så det sparkades en hel del så det tog en liten stund innan "undersökningen" blev klar.

SF måttet var 22 cm.

 

Nästa besök är den 19 maj! *längtar*

 

 

Vecka 24

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 

 

 

Cykelpremiär!

Amanda har varit hemma med Mats idag, hon hade lite ont i magen inatt och bestämde sig för att hon ville vara hemma och mysa med pappa :)

Mats tog bort stödhjulen från hennes cykel så dom skulle träna på att cykla, det behövdes inte direkt någon träning. Hon drog iväg direkt :D

Trots att hon ramlade några gånger så klev hon bara upp och fortsatte, raka motsatsen till Nora med andra ord som ville ge upp efter första gången det inte gick nå bra!

 

Nu cyklar hon för fullt men har lite svårt att hålla blicken framåt på vägen, hon vill gärna titta åt sidorna och bakåt..

Nora fick prova att cykla lite hon med efter middagen och hon kom ihåg hur man gjorde :)

 

 

 

Nu har lillfisen i magen vaknat till liv också.. mysigt :D

Viktuppgång!

Vägde mig nyss och jag har gått upp lite till sen sist.. Börjar bli lite orolig nu, ska jag gå upp drygt 20 kilo denna graviditet också? Då kommer jag att väga närmare 80 kilo när det är dags att föda.

Med Nora vägde jag som mest lite mer än 70. Jag är snart där och då har jag 4 månader kvar!

 

Jag vägde mig den 30/11-2010, 2 dagar efter jag plussade. Då vägde jag 58,2 kg.

Idag väger jag 66,4 kg!

När jag blev gravid med Amanda så vägde jag 48 så jag hade ju 10 kg mer att starta med denna gång.

 

Jag vill passa på att vräka i mig en massa godsaker nu när jag ändå ska bli tjock men det kommer blir svårare att bli av med sedan.. jobbigt läge :S

 

8+6 vs 22+0

Proppmätt!

Shit vad maten var god! Jag har nog tackat för maten ungefär 100 gånger redan :)

Vi hjälptes åt att plocka undan i köket och nu har vi landat framför varsin dator, barnen tittar på bolli och jag försöker smälta maten.

 

Ikväll ska vi äta lite hallon, jordgubbar, blåbär och björnbär med grädde framför tv:n.. Vi ska kika på Stockholm-Båstad och Big Brother!

 

 

Gomiddag!

Sitter och väntar på att maten ska bli klar, det luktar jättegott från köket.

Det är älsklingen som kockar idag igen, igår gjorde han jättegod kyckling och idag ska vi äta kött och ugnsstekt potatis, morötter och lök! :D

 

Du är bäst darling! <3

Fredagsuppdatering

Nu har det gått ytterligare en vecka och vi går in i vecka 23! Bara 18 veckor kvar nu, förhoppningsvis mindre :)

Lillfisen har bökat på jättemycket inne i magen idag och h*n vaknar så fort det spelas lite hög musik! :D

 

Fogarna har känts lite bättre idag men det är långt ifrån bra.. bara jag slipper kryckor som med Nora så är jag glad..

 

 

 

Vi längtar efter dig! <3

Onsdag

Börjar bli lite förkyld så jag är inge vidare pigg idag, tur att inte älsklingen är hemma. Känner mig så tråkig när jag är så trött och sliten :( Får hoppas på att han kommer hem och är på bra humör sedan!

 

Sara har kommit tillbaka till jobbet nu och det är hur kul som helst. NÄSTAN lite tråkigt att jag snart ska gå hem ;)

Har räknat ut att jag har 350 mil kvar att åka innan jag får gå hem på ledighet.. börjar närma sig nu :D

 

Tänkte mest bara säga att jag lever, ska ta nåt att äta och sedan slänga omkull mig i soffan!

Finaste Liam!

Vi har varit barnvakt några timmar idag till sötaste lilla Liam! :)

Känner fortfarande hans lukt och längtar tills vi får låna honom igen, hela familjen blev förälskad!

 

 

Du har fångat mitt hjärta älskade barn!

En trött Amanda!

 

 

Amanda somnade på stolarna i köket medans hon väntade på middagen igår, min lilla söta älskling! <3

Jämförelse!

Nora i magen:

Vecka 21

Vecka 30

 

Amanda i magen:

Vecka 17

Vecka 24 

 

Lillfisen i magen:

Vecka 17

Vecka 22

Vecka 22

 

 

Det känns som att magen har en helt annan form den här gången, den är ganska "smal" på sidorna och pekar rätt ut.. Kanske är en pojke denna gången?? :)

Vecka 22

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

 

 

 

Jag börjar bli gigantisk redan! Hur ska detta sluta..??  :)

Har hittills gått upp ca 6 kg. Får börja dra ner på godsakerna snart så det inte blir så jobbigt att bli av med allt sedan ;)

 

Fick hem ett ganska stort fint paket idag också och nu håller jag på att längta ihjäl mig efter lilla fisen som ligger i magen, tror det är en liten pojke som gömmer sig där inne men det återstår att se :D

Tävling!

Jag är med och tävlar hos Mansondust om en tandkräm som jag tror skulle passa våran familj perfekt! :)



1.
Avlägsnar effektivt ytliga missfärgningar och motverkar plaque och tandsten.
2. Bildar en skyddande hinna på tänderna som motverkar att nya missfärgningar fastnar på tänderna.
3. Motverkar svavelbakterien som ger sk. Halitosis (dålig andedräkt).
4. Motverkar karies.
5. Har en antiinflammatorisk effekt.
6. Motverkar ilningar och isningar.
7. Tandkrämen är dryg. Använd endast en ärtas storlek varje gång ni borstar tänderna.
8. Har ingen skadlig slipande effekt.
9. Förlänger blekningseffekten.

 

Håller tummarna för att jag blir en av vinnarna! :D

RSS 2.0