Fredag = ny vecka!

Nu är vecka 27 förbi och vi går in i vecka 28... 


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.

Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

 

 

Har känt av en del sammandragningar denna vecka och magen börjar kännas lite tung, inte så konstigt kanske? :)

Vissa sparkar gör riktigt ont och jag får knuffa tillbaka för att h*n ska sluta..

Det är 90 dagar kvar till beräknad förlossning men jag hoppas att jag inte behöver gå hela vägen.

 

Idag har jag köpt ett par stödstrumpor, jätteskönt för benen och jag måste handla några fler!

Nu väger jag ungefär lika mycket som jag vägde som mest när jag väntade Nora.. Undrar vad vågen kommer att stanna på denna gång?

 

Lilla lillasyster/lillebror, vi längtar efter dig allihopa! <3Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0